Животът е непрестанен кръговрат и това бе нагледно доказано от бивш затворник. Става дума за Шон Хопууд, който прекарва 10 години зад решетките за банкови обири, а няколко години след като е освободен се превръща в уважаван преподавател по право в университет в САЩ.

За грешните избори

Шон израства в малко градче и винаги е бил определян като добро и възпитано момче. Иска да стане баскетболист, но губи спортната си стипендия заради отсъствия и започва работа в животновъдна ферма.

Наляга го депресия, която води до алкохолни запои всяка вечер. При един от запоите негов приятел му предлага да оберат банка и успяват, а печалбата им е 50 000 долара. Следват нови четири обира, но накрая са заловени от полицията.

По пътя на промяната

Шон влиза зад решетките на 23 години. Работи в библиотеката на затвора и започва да чете много. Години по-късно пише иск до Върховния съд с молба за преразглеждане на делото му. И въпреки нулевите шансове, успява да излезе предсрочно.

Мъжът е освободен на 33 години и започва да учи право. Получава юридическа степен и лиценз за адвокат. Все още се чувства виновен за стореното, но е наясно със случващото се зад решетките и помага на много свои събратя по съдба.

По-късно започва работа в университет и помага на студентите да видят по-добре моментите, убягващи на адвокатите, които не са минали по неговия път. И продължава да учи младото поколение, че животът е кръговрат и винаги можеш да се промениш към по-добро.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.