Има много неща, които не знаем за Космоса, но едно е сигурно - законите важат и там. Така астронавтката Ан Маклейн е първият "космически престъпник".

Тя е обвинена в опит за кражба на самоличност от бившата си еднополова съпруга. Смята се, че това се е случило, докато Ан е била на мисия на Международната космическа станция.

По времето, в което е била в Космоса, Ан е отваряла банковите сметки на съпругата си, въпреки че тогава минавали през доста тежък развод. И макар това да не звучи като най-екстремното нарушение на закона, да разбиваш нечий онлайн банков акаунт, си е сериозно престъпление и се смята за кражба на самоличността в Щатите.

В своя защита Ан Маклейн твърди, че само се е грижила за общия им банков акаунт, нещо, което е правила и по време на брака им.

В момента NASA разследва случая, но не е ясно под чия юрисдикция може да бъде осъдена Маклейн, имайки предвид, че престъплението е извършено в Космоса. Много е вероятно изобщо да не бъдат повдигнати обвинения поради липсата на доказателства.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.