Виртуалните провокации продължават с пълна сила и вероятно така ще бъде още дълго време. Най-новото предизвикателство е отправено от музеите, които неотдавна отвориха врати, само че онлайн. Сега отправят покана към посетителите си от целия свят да се опитат да пресъздадат известни картини с подръчни материали.

Началото

Цяла вълна от весели кадри заля интернет пространството след като първо музеят „Пол Гети” в Лос Анджелис, Калифорния, прикани хората да споделят пресъздадени в домовете им произведения на изкуството. Така се появиха всевъзможни идеи, включващи кофи, легени, препарати, хавлии и каквото друго има у дома. Най-често пресъздавана е картината „Момичето с перлената обеца“, а най-използвана за имитациите - тоалетната хартия, разбира се.

Наша следа

Българският комик Любо Нейков също се включи в забавната инициатива. С помощта на най-търсената стока по магазините от началото на извънредното положение – тоалетна хартия, той се преобрази в Мона Лиза. Актьорът сподели фотоса в социалната мрежа Instagram с надпис „Само това ми остана”.

 

 

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.