Предсказанията за край на света не бяха едно и две досега. През последните години обаче апокалиптичните сценарии сякаш нямаха особено място в публичното пространство. Е, новата 2020 г. идва с подобно твърдение от гадателката, предрекла убийството на президента Кенеди – Джийн Диксън, пише Mirror.

Американската ясновидка, за която се говори, че била съветничка на трима президенти, е автор на седем бестселъра, включително и автобиография с нейни предсказания. Тя е категорична, че краят на света ще настъпи не кога да е, а през настоящата година.

Доказателства

Най-известното ѝ предсказание безспорно е разстрелът на Джон Кенеди в Далас. Направила го седем години преди случилото се пред списание „Парейд”. В изданието от 13 май 1956 г. тя казва следното:

„Президентските избори през 1960 г. ще бъдат спечелени от демократ, който ще бъде убит преди изтичането на мандата му”.

Преди това консултирала президента Рузвелт в Белия дом и предсказала, че Втората световна война ще приключи преди средата на 1945 г. Оказва се права, само че президентът умира през април същата година и не успява да се увери в думите ѝ.

По-късно пък от съветите ѝ се възползват президентите Никсън и Рейгън. Следват предсказания за терористична атака в Мюнхен срещу израелските спортисти през 1972 г. и за разлива на танкера „Ексон Валдес” през 1989 г.

Провали

Макар някои от пророчествата ѝ да са плашещо точни, все пак трябва да признаем, че има и такива, които не са се сбъднали. Например е Третата световна война през 1958 г., откриването на лекарство срещу рака през 1967 г. или втори Холокост през 1980 г. Остава да се надяваме, че греши и за края на света.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.