Откакто беше въведено извънредното положение у нас притеснените хора из цялата страна са не един и двама. Оказа се обаче, че представителите на силния пол приемат ситуацията доста по-хладнокръвно. Това сочи изследване, проведено от Българската академия на науките сред 1400 нашенци, съобщи наскоро bTV.

Какво показват проучването?

Резултатите сочат, че извънредната ситуация и мерките за справяне с пандемията доста стресират дамите. В същото време те са по-големите оптимисти за положителния изход от случващото се.

Защо жените са по-стресирани?

Един от основните фактори, влияещи върху нивата на стрес, е работната среда. И макар работата от вкъщи да звучи като мечта за всеки, определено е доста по-стресираща за жените. Трудещите се у дома са значително по-притеснени от онези, които имат възможност да ходят на работните си места. И още нещо – работещите от вкъщи са по-големите песимисти за бъдещето.

Какво притеснява дамите?

Най-големият проблем за повече от 60 на сто от анкетираните не е опасността от разболяване. Икономическите последствия от ситуацията са това, което реално ги притеснява.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.