Приемете слабостите си

Замисляли ли сте се кои хора се харесват на всички? Изключително успешните? Красивите? Кои?!

Истината е, че макар хората да им се възхищават, те също и се плашат от тях. Когато имате качества, които ви отличават и сте самоуверени, ще спечелите уважението на хората, но не и много приятели. Това не значи, че трябва да правите компромиси със себе си, за да имате приятели. За да ви харесват, трябва да признавате слабостите си. Това кара хората да се чувстват спокойно в присъствието ви и няма да се чувстват застрашени от вас.

Правете комплименти

Някои хора си мислят, че трябва да принизиш някого, за да изглеждаш по-добър. Много е лесно да критикуваме и засрамваме другите, но това няма да ви спечели ничии симпатии. Харесваните хора правят комплименти на другите и ги карат да се чувстват добре. Много често лидерът в групата се грижи за останалите и ги защитава. Правете искрени комплименти, особено за неща в които вие самите не сте добри. 

Не се страхувайте да се извините

Горделивите хора избягват да се извиняват, защото това ще означава, че са сгрешили. А как ли ще се отрази това на крехкото им его?! Прекаленото его обаче отблъсква хората. Ако искате да ви харесват, признайте грешката си и се извинете. 

Карайте хората да се чувстват важни

Когато разговаряте с някого, слушайте наистина какво ви казва, старайте се да помните детайли. Започнете с името. Когато се запознаете с някого, запомнете името му и го използвайте по време на разговор. Това показва, че сте концентрирани върху тях. Позволете им да ви научат на нещо. Ако някой се вълнува от определена тема, оставете го да ви разкаже повече. Така им показвате, че мислите, че са интересни и им давате повече увереност. 

20 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.