Различните страни предприемат различни мерки, за да задържат младото населени по обезлюдяващата провинция. Идеята на управата в хърватския град Леград обаче е може би най-страхотната, за която сме чували. Желаещите да се заселят на това живописно място могат да си купят къща само срещу 1 куна, съобщиха хърватските медии. Това се равнява на по-малко от 30 български стотинки.

Как да си купим скандално евтин имот в Хърватия?

Разбира се, подобна сделка има определени условия. Нали не си мислите, че можете да получите нещо, без да има уловка?! Това е една от мерките на общинските власти за задържане и привличане на млади семейства в техния район. Затова условието е купувачите да са на възраст до 40 години и да останат да живеят в Леград в следващите 15 години.

Ако отговаряте на тези условия и имате желание да живеете там, общината ще субсидира закупуването на къща от физически лица до максимум 35 000 куни или ще даде 25 000 куни за реновиране на вече построени такива. Освен това там могат да се купят и строителни обекти, отново за същата сума.

Най-хубавото от предложението е фактът, че общината е с най-ниско ниво на безработица в окръга. На практика там няма безработен човек, което означава, че и новодошлите бързо ще устроят живота си.

204 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.