Домашният любимец обикновено се превръща в пълноправен член на семейството. И като такъв понякога успява да прикове напълно вниманието на стопаните. Оказва се дори, че мъжете много повече глезят лаещите си приятели от любимата жена, твърди ново британско проучване.

Резултати от изследването

Дамите са три пъти по-склонни да угаждат на четириногите, отколкото на съпрузите или приятелите си. 12% от мъжете пък признават, че повече глезят кучетата, отколкото децата си. Нещо повече, господата са много по-склонни да зарадват питомците си с лакомство, отколкото да се приберат у дома с букет цветя, например. В тази връзка 80% от включилите се в допитването признават, че са правили или са купували торти на кучетата си. 

„Хората често са по-състрадателни към кучетата, отколкото към себеподобните си, с което се обяснява защо много собственици стигат до крайности в стремежа си да им осигурят щастие. Както и при хората, лакомствата за домашните любими трябва да са съобразени с балансирана здравословна диета и тренировъчен режим. Изкушенията увеличават дневния калориен прием и могат да тласнат кучетата по пътя към напълняването“, обяснява ветеринарният лекар Шон Маккормак.

Тагове
36 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.