Ако сте от хората, които се интересуват от хюман дизайн, със сигурност сте чували за мотиватора Юли Тонкин. Едно от любимите му упражнения по време на личните консултации, които прави, е свързано със задаването на един единствен въпрос. Оказва се обаче, че 80% от хората не могат да дадат отговор.

Кой е този така труден въпрос?

Авторът на книгите „Нечовекът - 365 бързи тактики за мотивация и успех” и „Продавай” редовно пита клиентите си кои са 5-те неща, които харесват в себе си. Вие какво бихте отговорили?! Ще успеете ли да изброите 5 или ще се запънете още на третото?!

„На голяма част от хората им отнема доста време да измислят 5 неща, които харесват в себе си. Това е голям проблем, тези хора страдат от липса на самочувствие, която засяга значително тяхната увереност, комуникация, връзки и целия им живот”, споделя Тонкин в блога си.

Решението на проблема

Изглежда невъзможността да отговорим на този на пръв поглед лесен въпрос говори за нашето самочувствие. За да повишим себеуважението си, според Юли, просто трябва всеки ден да пишем по 5 неща, които харесваме в себе си. По този начин ще развием мускула на самочувствието, което ще ни даде желязна увереност, по-добра комуникация със себе си и другите, добавя той.

И резултатът няма да закъснее – хората ще започнат да ни харесват, защото ние самите се харесваме.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.