Казват, че съществуват два типа хора - тези, които обичат котките и онези, които обичат кучетата. Ако сте от първите и искате да разберете към кого са предназначени мяуканията на котките, то тогава тази статия е посветена на вас.

Когато котките са малки, мяукат на майка си. Те го правят, за да я уведомят, че са гладни или им е студено. Но веднъж пораснали, котките спират да „разговарят“ помежду си. Възрастните котки мяукат само на хората. Причината е, че те молят да получат това, което искат.

Котките се различават по своето мяукане. Може да ви се струва, че съществуват твърде „приказливи“ котки, но трябва да знаете, че понякога това е признак за здравословни проблеми. Ако котката ви започне да мяука много повече от обикновено, е добре да я заведете на ветеринар.

Според ASPCA: „Многобройните заболявания могат да накарат котките да се чувстват необичайно гладни, жадни, неспокойни или раздразнителни. А всичко това може да причини много мяукания". Но, ако котката ви е добре, то не бихте имали нищо против, ако тя се опитва да комуникира с вас по-често. Все пак всички нейни мяукания са предназначени за вас.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.