В последните два месеца целият свят се тресе от паника заради пандемията от опасния коронавирус. Оказа се обаче, че има и хора, които доскоро нищо не са подозирали за случващото се. Това е двойка туристи, заминала на пътешествие в Карибско море, разказва Daily Mail.

Историята на най-щастливите туристи

Най-големият проблем за всички пътешественици в последно време е невъзможността да пътуват. Само че Елена Манигети от Ломбардия и Раян Осбърн от Манчестър дори и не разбрали за това ограничение. Двамата преди три месеца напуснали работа и със спестяванията си купили лодка за морски пътешествия.

През февруари поели на морско приключение, започнало от Канарските острови. Двамата минали почти 3000 мили и преди дни стигнали до „благословената земя” Карибско море - Сейнт Винсент и Гренадини, многоостровна държава в Централна Америка, част от архипелага Малки Антили. Определят я като благословена, защото ураганите я заобикалят и по тази причина там са снимките на „Карибски пирати“.

Разкрития

Двойката почти два месеца прекарала без мобилна връзка и така пропуснала всички новини. Едва когато пътешествениците стигнали до мястото на „Карибски пирати” разбрали за световната пандемия и за затворените граници.

 „Когато тръгнахме чухме, че коронавирусът се е появил в Китай, но не сме и предполагали, че такава световна пандемия ще се случи. Напротив, мислехме, че когато пристигнем тук, вирусът вече ще е преминал“, казва италианката.

На „самотен” остров

За щастие, близките на двойката са добре, но сред познатите им има такива, които не успели да се преборят. В момента влюбените са принудени да стоят на най-малкия остров Бекия и отново ще трябва влязат в морето, където след по-малко от два месеца идват ураганите.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.