Как ли точно хората решават да използват храни и напитки не по предназначение, а за почистване например. Кока-кола често е страхотен помощник за премахване на ръжда, а кетчупът излъсква тенджери. Има още много други чудни примери. Такъв е и този с водата за уста. Да!

Водата за уста винаги е била известна само с грижата за устната хигиена. Повечето води съдържат алкохол, както и сложното хлорхексидин. Този компонент е със силно изразено антибактериално действие. В състава на водата влизат още мента, билки и етерични масла. И както вече казахме, този чуден освежител може да ви бъде полезен и другаде. Ще се изумите от всички алтернативни приложения.

Как още може да се ползва водата за уста?

Посинялата от удар кожа може лесно да изсветлее, ако сутрин и вечер я намажете с вода за уста. Сложете малко на едно памуче и задръжте на удареното място. Ако дезодорантът ви е свършил или нямата такъв под ръка, знаете какво да използвате. Отново слагате на памуче и втривате под мишниците си. Съставките, от които е направена водата, спомагат да се елиминират всякакви миризми.

Мощната и по-скъпа марка на водата за уста може да ви помогне и в борбата с гъбичките по краката. Поне ще намали неприятното усещане. За целта си пригответе вана с 1 капачка освежител и 1 литър вода за уста. Накиснете краката си и ще усетите разликата.

Букетът от цветя ще остане свеж за доста по-дълго, ако във водата добавите и вода за уста. Тя ще убие бактериите, виновни за бързото разлагане на цветята. Ако пък имате котка, която маркира безразборно територията си, това е вашето оръжие. Смесете 1 чаша вода и 3 лъжици вода за уста и напръскайте, навсякъде, където не желаете котето да доближава. Силната ментова миризма ще държи животното далеч.

Краката ви имат неприятен мирис? Третирайте ги сутрин и вечер и до седмица ще се избавите от неудобството. Свършил е препаратът за прозорци? Няма страшно, в банята ще намерите също толкова ефикасно средство. Вече знаете кое!

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.