Изборът на име за всеки човек е особено важен, от това всъщност до голяма степен се определя съдбата му. И както всичко на този свят и по отношение на имената също има тенденции. Преди години беше много популярно хлапетата да се кръщават на герои от сериали. В последно време пък наблюдаваме завръщане към традиционните български имена.

Ето обаче някои забранени имена в различните страни:

Швеция

Там имена като Металика, Икеа, Супермен и Елвис са табу. Основанието е, че могат да причинят обида или дискомфорт за малчугана.

Швейцария

Един от водещите принципи е да не се дава женско име на момче и обратното. Библейските имена също трябва да се избягват, както и тези на марки и населени места. Така сред забранените попадат Джудас, Шанел, Париж и Мерцедес.

Германия

Полово неутралните имена, както и тези, които могат да навредят на бебето са забранени. Примери – Осама бин Ладен и Адолф Хитлер.

Франция

В най-романтичната страна пък е добре да се консултираш с местния съд, за да не попаднеш под ударите на закона. И не са позволени имена като Нутела, Демон, Принц Уилям и Мини Купър.

Мексико

Общият брой на забранените имена е 61. В списъка попадат имена, които звучат безсмислено или пренебрежително като например Рамбо, Фейсбук, Батман.

В България все още няма подобни рестрикции, но може би няма да е зле. Така няма да има шанс да се запознаем с някой Манчестър, Автономка, Графиня, Джанка и други подобни. 

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.