Зара Атанасова  - единствената жена частен детектив набира все по-голяма популярност в България. Личен консултант, гледачка на карти „Десте“, нумеролог и терапевт са само част от нещата, които може Зара. Помогнала на много хора да намерят златната среда, тя продължава да търси доброто и да го прилага в своите консултации.

А иначе личната история на тази впечатляваща дама никак не е розова – имала е тежко детство в България, след което заминава да живее в Гърция. Там намира своята голяма любов и започва ново предизвикателство - работи като частен детектив. Раздели, изневери, насилие и побоища са само част от нещата, които вижда през работното си време.

След като се развежда със съпруга си, Зара остава без работа и дълго време е в процес на търсене. Неизменна част от нещата в чантата ѝ са картите „Десте“ - подарени от племенницата на митичната магьосница Катина. След една среща с нея обаче животът ѝ се преобръща. Тогава разбира, че именно тя е една от избраните и трябва да се отдаде на това поприще. Зара започва да изучава картите и усъвършенства своите знания, които има от малка. Точно това я води в България, където става част от „Академията“ на известната сексоложка Наталия Кобилкина.

В момента Зара Атанасова помага на българското общество със своите ежедневни консултации. Макар и онлайн (заради положението в момента), все повече жени ѝ се доверяват и търсят съвети от нея.

Зара, прилагате различни техники, които да подсилват възможностите на хората да се справят с проблеми в работата, любовта, здравето. Кое най-често ги води при вас?

Идват хора с различни нужди, но главно за любов и пари. Целият свят се върти около парите и любовта. Всички хора, които нямат пари, идват да си повишат финансите, а тези, които имат много пари, идват за любов и още пари... Също така хора, които преживяват тежка раздяла, ме търсят за терапия, идват и хора с проблеми във връзките и брака.

Работя и с деца, те много ми се доверяват. Помагам им да се изразяват и да преодоляват страховете си, тъй като в детективската агенция съм се сблъсквала с много такива случаи и сърцето ми се къса. Много съм състрадателна към децата, тъй като аз самата имах много тежко детство и ги разбирам как се чувстват.

Наскоро певицата Андреа публично ви похвали в социалните мрежи. Какъв човек е тя? Как се работи с нея, а и с какъв мотив дойде тя при вас?

Андреа е уникална жена, много е точна и много мъдра. Не е високомерна, напротив много земна личност е. 

При мен иддват много известни личности от различни сфери, главно за да успеят. В тяхната среда съм известна като много добър консултант, тъй като виждам ясно ситуациите и много бързо намираме решение. Всички знаем, че известните личности държат много на конфиденциалност и затова избират мен. Никога не си позволявам да споделям пред когото и да било техните тайни и информация за личния им живот.

Защо избрахте да се развивате в България? Мислите ли, че българското общество е по-примамливо към такъв вид услуги?

Никога не съм търсила държава, в която да се развивам. Истината е, че преживях тежка раздяла и съдбата ме отведе в България. Колкото и да си повтарях, че и светът да се обърне в България няма да се върна да живея, тъй като имах тежко детство тук… Хората не напразно са казали „Никога не казвай никога“. Мисията ми е да „събудя“ хората тук. Виждам, че доста шарлатани злоупотребяват с българското население и техните нужди. Не мога да си представя как човек в тежко положение, със сериозни семейни проблеми отива при тях, а те му взимат парите и го лъжат. Чудя се как спят спокойно тези хора.

Целта на истинския маг е да помогне на хората, да поеме отговорност за живота им и за това, което им се случва, да ги научи да живеят осъзнато и свободни от страховете. Те правят точно обратното - правят ги зависими от него, разваляйки им магии – а най-страшното е, че хората вярват. По този начин се манипулира българското общество.

Аз съм земен човек, обичам науката, гледам с уважение към нея. Спазвам правилата и законите на кармата и вярвам, че каквото човек направи – било то лошо или добро, ще му се върне. Хората, които не ме познават, ме слагат под общ знаменател с тези шарлатани, но човек докосне ли се до мен вижда истината… Не се правя на свръх специалната или свръх дарбената, напротив. Вярвам, че всеки човек има дарби и не случайно от януари ще преподавам. Просто съм много искрена и чиста пред хората - точно това ценят те в мен. Хората не са глупави, искат искреност и автентичност, омръзна им от клоуни.

Правили сте какви ли не ритуали, попадали сте на какви ли не ситуации. Как влияе това на вашата психика?

Имам много добър контрол на психиката и не ми влияе нищо, защото не позволявам да ми влияе. Когато бях в школата за магьосници, изучавах всички ритуали, магии, бели магии, черни магии, вуду магии… Там видях много неща, научих много. Чувството е странно, магиите ти дават власт и те карат да се чувстваш по-велик от другия, дори и физиономията ти се променя. Чувстваш се непобедим, нямаш страхове.

Границата е много тънка, винаги можеш да се подхлъзнеш и да изгубиш себе си. Често ме питат дали бих направила лошо с магии към някого. Не бих докоснала и мравка, но ако някой ме заплашва или се опита да ми навреди, бих се защитила достойно като маг. Както аз обичам да казвам: „С един нож може да нарежеш хляб, но може и да убиеш човек. Ти избираш!“. Много е важно кой път ще избереш. Аз избрах добротата, любовта, свободната воля, точно затова моите ритуали са главно за успехи, пари, здраве, любов, защита…

Както позитивизъм към вас има и много негативизъм. Обиждате ли се като ви наричат вещица?

Въобще не се обиждам от никого и от нищо. Никога не бих позволила да ме „пробият“ и докоснат думите на такъв тип хора. За мен само един нещастен човек може да обижда и да говори грубо и грозно… Това е огледало какво хората виждат в другия - те го виждат в себе си, защото няма как да видиш нещо, ако не го носиш. Точно заради това не реагирам по никакъв начин. Тези хора критикуват и мога да кажа, че който критикува мен, критикува всъщност себе си.

Аз се познавам достатъчно добре, знам коя съм. Нямам нужда от одобрението на другите, нямам нужда да се харесам на някого. Който ме харесва, ще ме харесва такава, каквато съм! Точно това е и моята цел – да науча жените да бъдат уверени и да не се страхуват. Да бъдат себе си, да се ценят и уважават.

Като терапевт мога да кажа, че е нормално хората да критикуват, тъй като от ранна детска възраст те са критикувани и за тях това е правилно. Вярвам, че всеки човек носи в себе си божията енергия и няма как да е лош, просто е наранен и затова не приемам техните думи, а страдам, защото тези хора не си дават шанс да се освободят от гнева, от болката и да живеят щастливо остатъка от живота им. Критикувайки някого ние му даваме нашата енергия, критиката е загуба на енергия. Любов даваш, любов ще получиш.

Говори се, че взимате уникално големи суми за вашите сеанси с хора и повечето не могат да си го позволят. Какъв е вашият хонорар?

Напротив! Цените са нормални и всеки човек може да си позволи консултация с мен.

Как ще коментирате състоянието, в което се намира България в момента. Това отрази ли се на вашия бизнес?

Не, не ми се отрази. Аз вярвам във вибрацията. Ако човек не се страхува и не мирише на страх, няма нищо да му повлияе. Когато усетя страх, веднага вадя „тенджерата“ ритуали и го премахвам. Често чувам като казват, че човек ползва 2% от мозъка си… Пълни глупости! Човекът ползва целият си потенциал, просто едната част е осъзната, а другата е неосъзната… Осъзнатата е 2%, а неосъзнатата е 98%. Неосъзнатата е тази, която ни влияе най-много, но неосъзнатата приема всичко буквално.

Например слонът да лети… Или ако затворим очи и си представим как смучем лимон, веднага мозъкът ни пуска киселини и слюнки, защото неосъзнато не може да разграничи кое е реално и кое не. И ако ние го убедим, че аз съм 100% здрава, щастлива, богата, той ще започва да дава, както при примера с лимона. И ритуалите помагат точно в това, защото там ползваме миризми, билки, свещи, думи... И така насочваме енергията от страха към желанието. Най-дълбоките ни страхове, са най-дълбоките ни желания.

Щастлива ли сте в личен план?

Винаги съм била щастлива – било то с мъж или без... Не мога да си представя, че ще чакам някой да дойде и да ме прави щастлива. Дори ми е смешно като го казвам. Щастието е вътрешно състояние, един човек ако е щастлив сам или с половинка до себе си, той винаги ще е щастлив. Щастието не е в това да имаш партньор, а да обичаш себе си, да се чувстваш добре.

Вярвам в любовта, но в истинската. Без маски, в тази чистата, искрената. Героят в моя филм трябва да е силен, защото с жена детектив и гадателка и всичко което съм, един слаб мъж няма да може да го понесе. Мъжът до мен трябва да е силен и добър, да е над нещата, да ме обича заради това, което съм. Но тази тема е дълга, а в момента хората са доста променени, всичко е въпрос на принципи и най-вече на прави. А на мен това въобще не ми харесва. Надявам се съвсем скоро това да се промени и да се научим да ценим малките истински неща, а да не гледаме само материалното.

Какви са вашите бъдещи професионални проекти?

Аз съм човек на идеите, постоянно измислям нещо ново. В момента с моя PR сме се захванали сериозно в организацията на YouТube канал, в който да контактувам с моята аудитория. Ще обсъждам различни теми, свързани с моята практика, ще давам и практикувам ритуали и не само. Подготвили сме много интересни рубрики и теми. Очаквайте до средата на декември – ще е нещо ново за нашата държава и доста интересно.

Другите ми професионални планове са да преподавам всичко, което знам за гледането на картите и всички ритуали. Също така пиша медитации, хипнози, тъй като вярвам, че човек влияейки правилно на несъзнатия ум и насочвайки правилно командата, ще постигне своите мечти.

Паралелно с това в началото на годината ще представя мои масла, които ще бъдат достъпни за всички. Също така пиша и моя биографична книга, защото животът ми беше много интересен и искам да събера всичко на едно място и да разкажа моята история.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.