За някои от нас може да е приятно да слушаме дъжда или бурята, но много хора се плашат от тях. И може би с право. Този страх се нарича омброфобия. По време на буря знаем, че е по-безопасно да бъдем вътре, но има и други мерки за сигурност, които е добре да спазваме.

Ето какво да правим:

Не мийте чиниите 

Звучи като мит, но всъщност не е добра идея да ползваме канализацията под каквато и да е форма, когато навън има буря. Миенето на чинии, взимането на душ и дори миенето на ръцете може да е опасно. Ако тръбите не са добре заземени, електричеството от светкавицата може да премине през тях и да ви удари. Стойте далече от уредите, които провеждат електричество, това включва и тръбите. Не пускайте водата, защото водата също е проводник на електричество.

Не ползвайте електрическите уреди

Миксери, блендери, дори телевизора и компютъра могат да бъдат опасни. Избягвайте всичко, което е включено в контакта. И най-важното, не подценявайте заплахата, макар всичко това да ви звучи като шега. Една гръмотевична буря може да причини много опасни неща - толкова, че изгорелият телевизор да ви се стори като нещо съвсем дребно. Все пак животът е най-ценен, нали?!

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.