Случвало ли ви се е да се разхождате напред-назад, докато говорите по телефона?! Да?! Това нервност ли показва или пък някакъв вид психично разстройство?! Всъщност отговорът е индивидуален за всеки от нас, но въпреки това има е нещо общо. Говорейки по телефона, психически се пренасяме при човека, с когото разговаряме. Затова започваме да се държим сякаш сме пред събеседника си.

Причина да се разхождаме по време на разговор по телефона

По този начин можем да обясним рамката около явлението. Но защо понякога се разхождаме в кръг, изглежда зависи от конкретната ситуация, в която се намираме. В това поведение се крият и лични фактори, като например емоционално състояние на говорещия. Движението и жестикулирането е свързано с невъзможността да изразим чувствата си чрез пълната палитра от средства за въздействие.

Кога телефоните „превзеха” живота ни

В наше време вероятно много хора биха искали да си позволят „лукса” да живеят в свят без телефони. Истината обаче е, че едва ли някой може да си го представи наистина.

Всичко се промени през 1836 година, когато бе измислен първият телефон от шотландския учен и изобретател Александър Греъм Бел. Година по-късно вече започва активно да се използва като средство за комуникация. Отначало телефонът работи на разстояние от 200 метра, но изобретението търпи развитие и след 4 десетилетия вече се модернизира значително. 

Тагове
Напиши коментар