Усещането за чисто и гладко току-що избръснато лице е страхотно. Тази процедура със сигурност ви дава моментно младежко излъчване. Бръсненето на брадата изглежда лесно, бързо и безболезнено, но не винаги е така. Когато то е последвано от раздразнение и възпалена кожа, нещата бързо могат да се усложнят.

За щастие, имаме няколко съвета за бръсненето, които ще ви помогнат да постигнете гладко ясно и освежено лице и здрава кожа. Ежедневният допир на острите ножчета до кожата ви я стресира. Затова се появяват малките драскотини и червени точици. Промяната на бръсненето плюс използването на подходящите продукти за грижа преди и след ще ви помогнат в тази борбата. Експертите твърдят, че има значение кое време избирате, за да започнете тази дейност. Те съветват, че вечер е най-подходящото време.

№1 Измийте лицето си с топла водата или най-добре вземете горещ душ. Това ще омекоти косъма и кожата ви. Нанесете крема за бръснене веднага след това.

№2 Използвайте четка за нанасяне на продукта. Когато използвате ръцете си, космите ви се сплъстяват надолу към кожата. Четката създава по-богата пяна и нежно ексфолира кожата.

№3 Изчакайте 1-2 минутки преди за минете с бръснача. Така кремът ще има възможност да подейства по-добре.

№4 Използвайте правилната самобръсначка.

№5 Бръснете в 3 посоки. Първото движение е по посоката, в която расте косъмът, второта-перпендикулярно на посоката и накрая - контра. Последното движение, въпреки че е любимо, не се препоръчва. Не натискайте прекалено много.

№6 Изплакнете лицето си първо с топла, а после със студена вода. Последното помага за затваряне на порите. Попийте с мека кърпа, не търкайте, това може да раздразни кожата. В този момент тя е по-чувствителна и се нуждае от грижи.

№7 Рехидратирайте! Дайте на току-що изгладената кожа необходимата доза хидратация.

№8 Грижете се за кожата си до следващото бръснене. Мийте лицето често и използвайте овлажняващ или предпазващ антибактериален крем.

№9 Ножчетата за еднократна употреба се използват до 3 пъти.

Помнете, че когато се бръснете, трябва да имате търпение и да отделите време. Кожата ви се уврежда по-лесно, ако правите бързи и резки движения. Не бързайте!

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.