Науката е доказвала многократно, че мъжете и жените са много ралични по природа. Изследванията на характера и особеностите на двата пола продължават да бъдат непрестанен интерес за учените, които правят нови и нови проучвания. Затова събрахме няколко любопитни факта за господата и техните характеристики, различаващи ги от дамите.

Мъжете предпочитат комплименти от други мъже

Смята се, че да получиш комплимент от противоположния пол е страхотен повод за гордост. Това обаче не е съвсем вярно. Както жените, така и мъжете се конкурират помежду си в много отношения. Ето защо да получиш искрен комплимент от свой конкурент си е направо триумф.

Когато мъж сложи ръце на колана си, значи търси женско внимание

Ако пред себе си имате двама мъже и единият от тях е окачил палци на колана на панталона си, то определено се опитва да ви подскаже интереса си към вас. Ясно ще разграничите поведението на двамата мъже, особено ако другият е бръкнал в джобовете си.

Мъжете харесват жени със здравословно тегло

Проучванията показват, че ако сте жена с прекалено слаба фигура и изпито лице, мъжете подсъзнателно ще ви възприемат като нездрава и ще предпочетат някоя дама с по-сочни форми.

Мъжете виждат кошмарите си като истински катастрофи

Смърт, здравословни проблеми, психологически терзания са повод за поява на кошмари у повечето от нас. Но учени от Университета в Монреал установяват, че мъжете изживяват много по-трагично тези кошмари в сравнение с жените.

Начинът на живот на мъжете зависи от тяхното IQ

Група учени установяват, че високите нива на коефициент на интелигентност при мъжете определят дали те ще злоупотребяват с чашката всяка вечер и как ще се хранят, както и дали ще спортуват.

Мъжете се сприятеляват заради общи интереси

Приятелството между мъжете и жените е различно. Проучване показва, че мъжкото приятелство се основава най-вече на общи интереси, докато женското е базирано на подкрепа и емоции.

Мъжете ядат два пъти повече от жените

Техният метаболизъм е доста по-бърз от женския.

Мъжете лъжат два пъти повече от жените

Изследванията по темата констатират, че мъжете изричат на ден средно по 6 лъжи за разлика от жените, които лъжат средно по два пъти.

Мъжете винаги се навеждат да вдигнат предмет, а не клякат

За разлика от тях, жените инстинктивно предпочитат да клекнат, за да посегнат към падналия на земята предмет.

Мъжете се заглеждат по непознати жени през по-голямата част от живота си.

За това няма какво да се каже...

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.