Все още студените нощи изискват успокояващи коктейли, приготвени с по-тъмни спиртни напитки. Фаворит за приготвянето им е американският бърбън. Независимо дали харесате мощни и класически варианти, или предпочитате нещо с по-свеж и по-плодов вкус, има рецепти за всеки вкус. Те доказват, че бърбънът може да бъде правилният избор за всяка палитра и сезон.

Звучното име „Джанта“ носи коктейл, който се приготвя в източен Ню Йорк.

Съставки:

60 мл йегермайстер

30 мл бърбън

30 мл сок от лимон

1 резен ябълка

2 бр. звезден анасон

Сипвате всичко в шейкъра, добавяте лед и разклащате. Пригответе широка чаша със столче. Потопете ръба на чашата в канела или джинджифил на прах. Прецедете и изсипете коктейла в нея. Гарнирайте с резен ябълка и звезден анасон.

Коктейл „Прасковено дърво“ old style

Съставки:

60 мл. бърбън

1 с.л. кленов сироп

4 резена праскова

1 щипка индийско орехче

Слагате 2 резена праскова в чаша за смесване и добавяте останалите съставки. Сложете 2 бучки лед и разбъркайте около 15 секунди. Напълнете висока чаша с натрошен лед и сервирайте в нея, като украсите с останалата праскова.

Whiskey sour - Кисело уиски, което е ненадмината класика

За нея ви трябват:

50 мл уиски

1 ч.л. лимонов сок

5 ч.л. захар

Резен портокал

Мараскини

Приготвяте го като сложите бърбъна, захарта и лимоновия сок в шейкър заедно с лед и разклатите добре. Пресипете в охладена ниска чаша и украсете с портокал и черешка.

Ябълков бърбън – американска класика

Съставки:

60 мл. бърбън

30 мл. сок от джинджифил

30 нефилтриран ябълков сок

30 мл сок от лимон

1-2 щипки черен пипер

Приготвя се много лесно. Сложете всичко в шейкъра с една шепа лед и разклатете енергично. Изсипете в широка чаша и украсете с резен ябълка!

40 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.