За по-голяма част от мъжете, подаряването на цветя е безсмислено, стига да няма някакъв специален повод от типа на рожден ден или имен ден. Често дори се смята, че купуването на едно цвете или букет е просто „ изхвърляне на пари на вятъра“, тъй като то ще увехне след броени дни. Но далеч по-различно е мнението на дамите, които смятат за жест и израз на уважение получаването на цветя. 

Макар и много „проста“, истината е само една, без значение мъж или жена, всеки обича да получава подаръци, не скъпи и обемни, но такива, които са подарени от сърце. Жестът и старанието, те са важни. Мисълта, че някой без повод се е сетил за нас и освен това, именно този човек иска да ни направи щастливи и да ни изненада, това е нещото, което буди в нас чувството за значимост. А цветето, то просто е онова нещо, което кара всеки да се умихне, гледайки го. То е не просто съвкупност от красота и цветове, то е чистота и нежност!

И ако някога, пожелаем да направим някой друг щастлив, то би било достатъчно само да подарим един стрък, едно единстено цвете, без значение какво е то !

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.