Истинските ценителите на уиски рядко експериментират в миксирането на кехлибарената течност с разредители. С времето са установени няколко начина за сервиране на напитката, които се считат за класически и най-добри. 

Как се пие най-често уискито?

  • Чисто, разбира се!

В този вариант важен е изборът на чаша. Такава с форма на лале и дебело столче е перфектният избор. Отделената му и стабилна основа е мястото, където да хванете чашата, така че ръцете ви да не загряват кехлибарената течност!

  • Вторият популярен начин е разредено с вода или сода. Добрата пропорция е към 50 мл уиски да се добави 20мл /1 пръст/ разредител.
  • Номер 3 - On the rock, както се изразяват във филмите.

Това означва сервирано върху голямо парче лед или друг вид охладител без съдържание на вода. Търсеният ефект е да се изстуди питието.

  • На последно, но не по важност е включването на уиски в различните коктейли. Като любим  висококласен продукт то е предпочитана основа за много смесени напитки.

Любими са „Ирландското кафе“, както и „Уиски сауър“.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.