Едно Ferrari с цвят червен определено има запазено място в мъжките фантазии, а и в женските впрочем. Това, за което обаче ще ви разкажем, е с доста любопитна история. Става въпрос за най-търсеното Ferrari в целия свят – модел F40, принадлежащо на скандалния син на иракския диктатор Саддам Хюсеин – Удай (вече покойник).

Къде беше открит автомобилът?

Търсенето, което продължава вече няколко години, официално приключи. Колата бе открита в Северен Ирак неотдавна, съобщи изданието Middle East Monitor.

Първи опит

Всъщност и други са се пробвали да открият возилото. Един от тях е Крис Смит, който има автомобилна компания и собствен канал в YouTube. Той идентифицира местоположението още през 2016 г. и го проследява до град Ербил, северната столица на иракски Кюргистан. Не успява да подкара колата, защото цялата е покрита с прах и пясък, а и липсват основни компоненти, разказва той.

Втори опит

Наскоро отново по стъпките на колата на Удай Хюсеин тръгна инфлуенсърът Ратароса. Неговата надежда е да намери изоставеното возило и да го транспортира до Великобритания, след което да го поправи. Оказва се, че Ferrari-то продължава да е на същото място.

Колко ще струва транспортирането на колата?

Макар че не е мръднала от мястото си, колата засега няма да отпътува за Острова. Причината не са епидемиологичните мерки, а сложността и цената на транспорта и ремонта. Продажната цена на сегашния собственик от 1 150 000 долара също не е за пренебрегване. Много са си, въпреки че суперколата е изминала едва 2300 мили. Засега просто ще бъде преместена в по-сигурен гараж, докато бъде решена съдбата ѝ.

Отговорът на семейство Хюсеин

Удай е наричан детето на злото, което получава по наследство от баща си. Няма да се впускаме в подробности в тези неприятни моменти от биографията му, само ще споменем, че приживе е популярен и със страстта си към автомобилите.

Изглежда лошият нрав не пропуска и дамите в семейството, защото сестрата на Удай започна да отправя заплахи в социалната мрежа Twitter. В момента тя живее в Йордания, но няма намерение да остави мераклиите да разграбят фамилната собственост.

„Ще преследваме всички, които са придобили лично имущество на семейството - колата, както и други неща. Предупреждава хората да не се занимават с тези въпроси по каквато и да е причина, тъй като те ще подлежат на юридическа отговорност“, написа тя в профила си.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.