Да си признаем, на някои жени просто не им се отдава и зад волана са истинска трагедия! Шофирането не е за всеки, но калпави шофьори има и сред господата. И най-големият проблем със сигурност не са трудностите при паркиране!

Кой от двата пола създава повече предпоставки за ПТП?

Мъжете определено карат по-наперено и самоуверено, освен това обожават високите скорости. Жени понякога пък имат неадекватни реакции, което също може да е доста опасно. Според ново британско проучване обаче дамите представляват по-малък риск за останалите участници в движението.

Резултати от изследването

Изследователите анализирали статистиката на полицията, както и данни от други научни проучвания във Великобритания. Те изчислили смъртните случаи на километър в града и страната, причинени от мъже и жени в коли, таксита, микробуси, автобуси, камиони, мотоциклети и велосипеди. Така установили, че мъжете представляват „значително по-висок риск“ в пет от шестте разгледани категории превозни средства.

Резултатите сочат, че мъжете в коли и микробуси са причинили два пъти повече смъртни случаи от жените. Мъжете мотористи пък са виновни за над десет пъти повече смъртни случаи от жените.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.