Можем да определим битката между половете като многопластова, а днешната еманципация прави така, че мъжете и жените да се сравняват във всяко едно отношение. И все пак има неща, в които единият пол преобладаващо е по-добър, а в други – другият. Така е устроен светът, за да има баланс и равновесие в природата.

По отношение на „борбата” във връзка с по-доброто чувство за хумор, принципно се смята, че мъжете са лидери. Всъщност мъжете стереотипно се възприемат като по-забавния от двата пола, твърди ново проучване, пише Science Daily.

Проучване на чувството за хумор на двата пола

Изследователи накарали мъже и жени да пишат забавни надписи за анимационни изображения. После попитали друга група доброволци кои са най-забавните сред тях, без да им казва кой ги е писал. И в крайна сметка и мъжете, и жените оценили като по-смешни творенията на представителите на силния пол.

Още една теория защо мъжете се определят като по-смешни

Това е така, защото господата обикновено залагат на чувството си за хумор, когато се опитват да впечатлят някоя дама. Именно това е нещото, което жените истински харесват в противоположния пол.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.