Мъжете, не по-малко от жените, мечтаят за изваяна стегната фигура. В случай че не сте професионални спортисти обаче, има няколко основни движения, които задължително трябва да знаете. И не забравяйте, тренировката трябва да доставя удоволствие, не е нужно всеки път да изпитваме физическите си граници.

Упражнения, които всеки мъж трябва да знае

Клек

В живота непрекъснато ни се налага да клякаме - за да седнем на стола, в колата, на дивана... Затова наблегнете на това упражнение, но не с прекалено голямо натоварване с тежести. Важно е всеки да може да запази своята подвижност възможно най-дълго.

Движения с един крак

Това движение ни позволява да компенсираме различията в силата на мускулите на долните крайници. От друга страна, упражнения като различните варианти на нападите дават на тялото възможност за прогресивно натоварване без твърде много тежест.

Бутане

Идва ред и на така любимата на всички мъже лежанка. Бутането се дели на хоризонтално и вертикално. В живота използваме бутане всеки път, когато отместваме нещо от тялото си, а също и когато се пресягаме да сложим чашата си на висок рафт.

Дърпане

И тук, както при бутането, има две разновидности - хоризонтално и вертикално дърпане. За разлика от бутането обаче, повечето хора предпочитат да лежат на лежанката, а не да я дърпат към себе си.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.