Ръгбито и американския футбол се смятат за едно от най-тежките спортове. В тях определено има някои тежки удари и последствия, но истината е, че играчите са с подплънки навсякъде и са като сутиена на тийнейджърка. Футболните звезди като Меси, Роналдо и останалите пък се превиват на земята в агония при най-малкото нарушение.

Затова е време да покажем най-тежките и странни спортове по света, в които наистина да тествате своето мъжество. Тези пет спорта ще ви накарат да прескочите физическите, менталните и емоционалните си граници. 

5. Състезание с военно кану в река Сепик - Папуа Нова Гвинея
Какво представлява?
Състезателите трябва да стоят изправени върху кануто и да се движат обратно течението цели 14 километра. Течението на реката е едно от най-силните в света.

Защо е толкова мъжествено?
Опитвали ли сте някога да стоите прави върху кану? Трябва да се държите така 14 километра, да имате много сила, издръжливост и баланс. На всичко отгоре около вас в реката плуват крокодили и други опасни същества, които само чакат да загубите концентрация или сила и да паднете. 

 

4. Борба с пръчки (Nguni Stick) в Южна Африка
Какво представлява?
Това е бойно изкуство, практикувано от млади мъже в Южна Африка. Бойците са въоръжени с две дълги пръчки. Едината се използва за защита от удари, а другата за удряне. Битките са без никаква милост и приключват, когато единият от противниците кърви прекалено много или се откаже заради болката.

Защо е толкова мъжествено?
Удряте опонента си с неудържима ярост, докато не прокърви в обилни количества или не се откаже поради силната болка от неколкократните удари с пръчка. Момчетата, които участват са хардкор. Целта им в момента е да превърнат този спорт в признато бойно изкуство с ясни правила.

 

 

3. Борба на кокалчетата в Сенегал
Какво представлява?
Това е сенегалско бойно изкуство, което съчетава ортодоксална борба с бокс с голи ръце. По традиция младите мъже се бият да докажат своята мъжественост, да ухажват дамите и да издигат честа в селото си. В наши дни се бият за пари.

Защо е толкова мъжествено?
Започва със забавни танци, но е истинско проявление на сила и смелост. Трябва да победите противника си с голи ръце, като печелите когато коленете или гърба му докоснат земята. Това става като го удряте постоянно с кокълчетата на ръцете си и го хвърляте насам натам. Истински мачо-двубой един на един. 

 

  

 

2. Предизвикай себе си на 3100 мили в Ямайка
Какво представлява?
Това е състезание от 3100 мили около писта в Куинс, Ямайка.

Защо е толкова мъжествено?
Строго погледнато, може да е и женски спорт, предвид това, че са го завършвали не една и две жени. Независимо от това, този спорт е мъжествен, защото бегачите трябва да завършат 5649 обиколки от 0.5488 от миля за само 51 дни. Това се равнява на около 61 мили на ден, всеки ден, в продължение на почти два месеца. Ще ви трябва огромна смелост, физическа издръжливост, концентрация и способност да издържате на умора и скука. Може също да се наложи да си починете известно време, преди да се върнете към работа в офиса от 9 до 17.

 

  

 

1. Курс за оцеляване на твърди мъже в Англия
Какво представлява?
Това е състезание за издръжливост, което включва бягане на осем мили, преди да се изправите пред препятствия, изискващи от „ спортистите “ да пълзят под бодлива тел, да тичат върху горящи бали сено, да плуват в подводни тунели, пълни с ледена вода и да преминават през подземни тръби.

Защо е толкова мъжествено?
Най-редовната гледка тук са счупени крака и пристъпи на хипотермия. Според организатора Били Уилсън, няма нито друг курс за оцеляване, който да е толкова изтощителен като неговия. Най-близкият като трудност е щурмовият курс на Военноморските сили (SEAL), но дори и той бледнее в сравнение с  Курса за оцеляване на твърдите мъже.
 

 


 

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.