Има много неща, които не можем да контролираме по време на тази криза, така че да се концентрираме върху това, което можем.

Така екшън звездата Арнолд Шварценегер мотивира от профила си в Instragram своите почитатели да се погрижат за добрата си форма, докато са у дома. Финтес залите ще останат затворени за още известно време, затова вижте съветите на 7-кратния носител на титлата „Мистър Олимпия” за топ тренировка. Излишно е да споменаваме за вредите от застояването, така че от вас зависи как ще използвате времето у дома.

Тренировъчният режим на Арнолд Шварценегер

Тази впечатляваща физика е ясно, че изисква доста тренировки. И макар екшън легендата да е вече на 72 години, той е доста усърден в залата, а сега и у дома. Тренира по 6 пъти в седмицата, при това от години.

„Дори и без фитнес, ние можем да контролираме физическата си подготовка по време на тази пандемия“, написа той в социалната мрежа.

Сред любимите му упражнения са планковете. Именно с тях започва всяка негова тренировъчна програма. Едно от основните правила, които винаги спазва, е да разделя отделните упражнения за различни мускулни групи. Никога не тренира цялото тяло, а препоръчва предимно упражнения за горна и долна част. А за да може тялото да не привиква с едни и същи упражнения, той набляга на разнообразните и динамични тренировки. 

Съвети от първо лице

Вижте как правилно се изпълняват планкове, набирания на стол, различни коремни преси, клекове и др. в профила му в Instagram. И как всичко това да се случва изцяло в дома ни.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.