Трябва да признаем, че гледането на порно е малко деликатна тема. Макар повечето представители на силния пол, а и не малко дами, да са почитатели на филмите за възрастни, обсъждането на тази страст продължава да е лична територия.

Научно погледнато

Според голяма част от психолозите зависимостта от порното не може да се причисли към „пристрастяванията“, поне не в клиничния смисъл на думата. Да, обаче много често признаците и симптомите напомнят за пристрастяването такова, каквото сме го виждали в алкохолния му вариант или в този към наркотиците.

Кога трябва да ни „светне лампата“?

  • Мислиш за филмите за възрастни, дори когато не гледаш такива;
  • Случва ти се все по-често да гледаш порно, докато си на работа;
  • Започваш да предпочиташ порното, пред реалния контакт;
  • Не чувстваш същото удоволствие, когато си с половинката си;
  • Чувстваш се зле, когато се опиташ да ограничиш времето, прекарано в гледане на порно;
  • Прекарваш много време в разглеждането на различни порно сайтове.

Това са само няколко насоки, които да ви помогнат да си дадете сметка, че може би порното за вас не е просто за удоволствие, а се е превърнало в определяща ежедневието ви страст. Ако е така, помислете за това как да преодолеете увлечението си, защото всички знаем, че всяка крайност не е на добре.

Още един стимул да спрете порното

Вече сме ви казвали, но все пак ще напомним. Според проучванията порното влияе зле на мъжкото достойнство. Така че ако не се радвате на добър сексуален живот, обвинявайте филмите за възрастни.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.