Колите на мечтите, това са спортни автомобили. Те са с екстравагантни форми и неописуемо представяне. В началото на автомобилостроенето те са били без покриви. Причината - стрували са по-скъпо на производителите. Високите скорости, които колите развиват, изискват защита от времето. През 30-те години се налагат моделите с твърд покрив.

Кабриолетът губи всекидневната си функция и цената му рязко се покачва. Превръща се в бутикова и скъпа кола, създадена за избрани клиенти.

Безкомпромисните за времето си модели

  • Jaguar XK 120

Той е представен след войната. Развива максимална скорост от 120 км/ч. Моделът от 1948 г. е най-бързият спортен сериен автомобил за времето си.

  • Chevrolet  Corvette

През 1953 г. Дженерал Mоторс представят своя модел. Открият Chevrolet е първата американска спортна кола. Суперколата е с двигател V8.

  • Mercedes 300 SL roadster

В германия също работят по високоскоростните модели и през 1957 г. излиза готовият модел. Специфичните крилообразните врати вече ги няма.Тази кола прегръща пътя стабилно и остава само наслада от откритото шофиране.

  • Jaguar  E- Type 1963 г.

Най-бързият и вълнуващ кабриолет от 60-те години. Моделът грабва с превъзходно поведение и скорост от почти 250 км/ч . Води се най-красивият автомобил в историята.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.