Компанията Sony показа най-новата си разработка - електромобила Vision-S със свръхмодерен автопилот. Моделът в момента все още се намира във фаза концепция. Шоу колата е създадена съвместно с NVidia, Continental, Bosch, ZF, Qualcomm и Blackberry.

В основата на електромобила е залегнала модулната платформа, разработена с Magna Steyr. Возилото се задвижва от два електромотора с мощност от 268 конски сили, което осигурява ускорение от 0 до 100 километра само за 4.8 секунди. Максималната скорост е 240 километра в час. 

За движението по време на безпилотния режим пък отговарят 33 датчика, разположени, както отвътре, така и навън по колата. 

Дизайнът на автомобила напомня на този на Porsche Taycan и Lucid Air. В салона шофьорът разполага с екрани, на които може да се изкара изображение от камерите, монтирани вместо огледала за задно виждане. Освен това пред всеки от пътниците също е наличен персонален дисплей, на който, например, може да се гледа филм. 

В списъка с оборудването е включена и аудиосистемата 360 Reality Audio с говорители, вградени в седалките. За серийните перспективи на модела от компанията засега не говорят. Може да се предположи, че, ако електромобилът на Sony се появи по пътищата, то той ще бъде пряко конкурент на Tesla.

32 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.