Много култури преди време са имали специални ритуали, при които едно момче официално става мъж. В наше време този момент не рядко се отбелязва с позакъснели бащини съвети за жените – нещо, което няма да коментираме сега. Може би някой друг път.

Вълнува ни мъжкият пример, от който всяко едно момче се нуждае в своето израстване. Затова събрахме няколко типични момчешки забавления. Чудесни начини, по които две поколения господа едновременно да се разтоварват и да трупат житейски опит.

Топ занимания за бащи, с които да превърнат синовете си в мъже

  • Риболов

Запазена мъжка територия! Мъжете обикновено ходят за риба с приятели, за да „избягат” от досадното мрънкане на жените. Друго си е изцяло мъжката компания, не може да се сравнява с нищо друго на света. А господата със синове рано или късно посвещават в това „тайнство” и наследниците си. И един съвет от нас: не забравяйте да приготвите телефона, за да запечатате хващането на първата риба на синчето.

  • Игра на топка

Е сещате ли се за момче, което да не обича да рита с приятели?! Татковци, не пропускайте тази възможност да споделите време с детето си и да изградите връзка между вас. Все пак това е занимание, което вече повече от век сплотява бащи и синове.

  • Ловуване

В случай че сте запалени по лова, със сигурност ще се опитате да увлечете и сина си. Няма лошо! Така ще можете да го научите как се използва оръжието, ще разбере колко опасно е всъщност, а и ще опознае природата от близо. Знанията от часовете по биология ще имат нагледна демонстрация и със сигурност ще научи кое пернато е пъдпъдък, и кое фазан.

  • Къмпинг

Отново само по мъжки! Далече от града, от завладелите ни нови технологии и най-вече… е от манията на жените да контролират всичко. Научете момчето си как да опъне палатка, да запали огън и да си направи нещо за хапване, когато е на открито.

  • Градинарство

Вярно, че у нас се смята предимно за женско занимание, но и в тази област може да твърдим, че мъжете често са по-добри, подобно на готвенето. Така че ако имате вила, качвайте се на колата с вашето момче и му покажете как да изреже лозите, как да насади дърво или как да направи някоя красива цветна алея. Малко физически труд никога не е излишен.

  • Спортно състезание

Таткото е този, който трябва да седне на трибуната до сина си по време на първия му мач. Най-важното в случая е да разберете интересите на наследника си, а не да му натрапвате своите. Така или иначе той няма начин да остане неповлиян от предпочитанията ви, но все пак не го насилвайте да ходи на футбол, ако предпочита волейбол например. А вашата задача – обяснете правилата на играта, купете хот-дог и нещо за пиене и се забавлявайте.

  • Ремонт на колата

Децата обожават да бърникат навсякъде и със сигурност ще им интересно да открият какво се крие под капака на автомобила. Освен това след време подобни знания няма да са им излишни – все идва ден, в който ще се наложи да ремонтират собствената си кола. Затова покажете им това-онова, че като пораснат да не се чудят какво е това карбуратор или диференциал.

  • Самозащита

Впрочем подобни умения не са излишни и на момичетата, но принципно са „привилегия” на момчетата. От тях се очаква да са силни и да могат да се защитят във всяка една непредвидена ситуация. Най-лесният начин е просто да го запишете на карате или някакво друго бойно изкуство. Може пък и да се занимавате заедно на двора.

  • Екскурзия

Идеален начин да учим нови неща – и ние, и наследниците ни. Освен това едно пътуване по мъжки може да направи чудеса с взаимоотношенията между баща и син. Само опитайте… след като отменят извънредното положение.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.