Да успяваш в трудна професия изисква предимно вяра в самия себе си. Това обяснява защо хора с посредствен талант и мощен вътрешен заряд изпреварват други с велик талант.

Израснала без баща в рибарското селище Поцуоли, близо до Неапол, заедно със своята майка и по-малка сестра, София Вилиани Шиколоне преминава през изключително трудни моменти в своето детство, изпълнени с нищета и недоимък. 

С напредването на възрастта, обаче, малката София, вече красива девойка, започва активно да взема участие в редица конкурси за красота, където винаги се нарежда на една от челните позиции. Печели второ място на конкурса “Мис Италия“ през 1949 г., а малко по-късно, отново с отредено напълно заслужено второ място, е наградена и на конкурса “Мис Рим".  Така София с бързи стъпки се превръща в еталон за красота, чието копие искат да бъдат много представителки от женския пол от различни краища на света.

 

През 1951 г., стартира и филмовата и кариера с малка роля във филма "Quo vadis" ( от лат. - "Къде отиваш") на американския режисьор Мервин Лерой. По-нататъшните и стъпки в професионалния филмов свят включват множество роли от най-различни естества. Известна със своя професионализъм и правилен подход, София успява да се справи отлично с работата в различни екипи от професионалисти и при различни условия. Сред известните и познати продукции, в които взема участие, се нареждат “Знакът на Венера”, “Хляб и любов“, “Този вид жена”, “Бокачо” и още много други.

 

Творчеството и талантът на София Лорен не остават не забелязани. През своята кариера многократно печели много и най-различни награди, но след големите ѝ отличия се нареждат, награда “Грами”, две номинации "Оскар", като печели една от тях за цялостен принос, осем номинации “Златен глобус”, като печели пет от тях, а също е и носителка на наградата "Сесил Демил".

 

София има три издадени кулинарни книги, които безспорно набират широка популярност сред малки и големи. 

Ето как и защо прекрасната италианска актриса, остава и до днес модел за подражание, пример, а също и любимка на много жени по-света.

33 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.