Често гледайки един филм или просто една реклама, се пренасяме мислено на местата, където се развиват действията и сякаш по абсолютно същия начин всеки един от нас започва да живее живота на актьора, който най-много му харесва. И тъй като в реалния свят не е възможно да влезем в тялото на друг човек, понякога просто прибягваме към пътувания и посещения на местата от сцените от Екрана.

И това, ако не е майсторство? Та нали само една изключително добре направена продукция може да въздейства толкова силно на зрителя. По начин, който да го накара, просто да си събере багажа и да потегли към желаната дестинация. 

А ето кои са и най-добрите филми, които биха ни накарали отново да потеглим на път, без никакво съмнение:

  • Дневниците на мотоциклетиста
                                           

Тази авантюристична история, в центъра на която са двама приятели, проследява пътуването им с мотоциклет и ни показва красотата на страни като Перу, Чили и Аржентина.

  • Самсара
                                            

Уникален документален филм, който успява да потопи изцяло зрителя, карайки го да се чувства като актьор в главната роля. Това пътуване през 25 държави от 5 континента не само успява да обогати общата култура и познание за света, но и буди възхита и страхопочитание към уникалните природни творения.

  • Седем години в Тибет
                                                 

Прекарвайки седем години в Тибет, Хенри (Брат Пит) по стечение на обстоятелствата изцяло успява да промени своите възгледи и намерения. Това се случва благодарение на срещата му с Далай Лама и нещата, които успява да научи от него.

  • Под небето на Тоскана
                                            

Със сигурност този филм може да накара дори и онези, които не обичат да излизат от домовете си, да хванат първия самолет и да се разходят из китните малки улички на прелестната Тоскана.

  • Плажът
                                          

Тръгвайки на път само с една раница, млад американец (в ролята Леонардо Ди Каприо) демонстративно показва кои са истински важните неща в живота на хората. Достигайки до тайнствения остров с най-прекрасния плаж на свтета, героят остава просто безмълвен пред райските гледки, открили се пред очите му.

34 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.