Щом се чуе думата затвор веднага се усеща едно раздвижване. В пандиза всички са виновни, така трябва да е, но има и невинни! Как оцеляват тези, осъдени по грешка, можем само да гадаем. Имат ли режим затворниците, храната колко всъщност е гадна, а изтезават ли ги, а бандите, а продажните охранители? Това са само част от въпросите, които хрумват на повечето хора. Филмовата индустрия ни е предоставила 3 вдъхновяващи истории за живота зад решетките.

Зеленият път / The Green Mile / 1999

Филмът е на Стивън Спилбъг и е вдъхновен от историите на затворник, лежал в прословутия затвор "Студена планина". Сюжетът ни пренася в 30-те години, когато в затовора животът на пазачите рязко се променя. Това се случва, когато пристига един нов осъден - носител на лечебна дарба. Гледайте непременно тези 3 часа, минават неусетно.

Последният замък /The Last Castle / 2001

Когато името ти говори за теб, уважението се усеща във въздуха. Макар и в затвора, провинилият се полковник показва как се ръководи мъжката мощ. Без сила и само с уважение и личен пример. Драматичен обрат на добре замислен бунт следва да видите в тази кино лента.

Изкуплението Шоушенк / 1994

Истинска американска драма. Няма номинации за престижни награди и е по-скоро неглижирана заради слабия си успех след премиерата. Въпреки това оценката на критиците е положителна и днес филмът е смятан за един от най-добрите на всички времена. Може би този сюжет най-точно показва през какво минават осъдените. Живот в страх, побой и без никаква подкрепа. Лъч светлина винаги има и той изгрява в лицето на най-тормозения. Развръзката ще свали напрежението и ще позволи на усмивката ви да се покаже.

6 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.