Филмът "Леон", режисиран от Люк Бесон по негов собствен сценарий, е смятан за една своеобразна класика на холивудското кино. Трудно е да се повярва, но тази лента излезе преди повече от 25 години и героите, които изиграха главните роли, са се променили много.

Във филма участваха Жан Рено, Натали Портман, Гари Олдман и Дани Айело. Въпреки факта, че са изминали толкова години от пускането, "Леон" все още е в списъка на "250 най-добри филма според IMDb" и заема 31 място там.

Сюжетът на филма "Леон"

Главният герой - професионален наемник, който помага на клиентите си да се отърват от нежеланите хора. Живее сам, грижи се за любимото си цвете, ходи на кино и се радва на живота. До него живее едно семейство с тийнейджърката Матилда.

Един ден Матилда се връща у дома и вижда, че семейството ѝ е убито. Няма къде да отиде и тя се обръща към Леон. Момичето му предлага помощта си в домакинството, а в замяна моли да я научи на професията убиец. 

След известно време Матилда решава да намери онези, които са избили семейството ѝ и да им отмъсти. Оказва се обаче, че момичето все още не е готово за толкова трудна задача и затова изпитва проблеми.

Можете да видите как актьорите, играли главните роли във филма „Леон“, са се променили в нашата фотогалерия.

Люк Бернар изигра Мики - един от второстепенните герои.

 

Елизабет Реген изигра ролята на сестра Матилда.

 

Майкъл Бадалуко изигра ролята на бащата на Матилда.

 

Елън Грийн изигра майката на Матилда.

 

Дани Айело изигра Тони - приятел на Леон.

 

Гери Олдман изигра Норман Стансфийлд - главният антигерой на филма.

 

Натали Портман изигра Матилда - главната героиня във филма.

 

Жан Рено изигра наемника Леон - главният герой.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook! 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.