24-годишният майстор на визуалните ефекти Боян Георгиев е следващата ни голяма надежда в света на киното. Той има реалния шанс да се качи на сцената на тазгодишните награди „Оскар”, защото е част от екипа на номинираната за „Най-добри визуални ефекти” лента „Цар Лъв”. Заглавието ще се бори за престижната статуетка заедно с филмите „Отмъстителите: Краят”, „Ирландецът”, „1917” и „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър”.

Как нашето момче стига до Големия екран

Боян работи за една от най-големите компании за визуални ефекти в киното във Великобритания. Роден е в Димитровград, където завършва природо-математическа гимназия, но мечтите му го отвеждат на Острова, за да завърши 3D компютърна анимация.

Съдба

Първата висеокасета, която майката на Боян му взима преди много години, е точно с една от екранизациите на „Цар Лъв”. А преди една година получава голямата възможност да работи в екипа на най-новата версия.

„Много се радвам. Страхотно е чувството да си част от екип, номиниран за „Оскар”! Беше изключително трудно. Всяко парче трева, козината на самите лъвове… Всичко е направено на компютър. Нищо не е снимано с камера. Нашата задача е просто да осветлим целия филм, да го направим по начина, по който режисьорът иска”, обяснява талантливото момче в телевизионно интервю.

35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.