Спокойно смея да твърдя, че ,,Once Upon a Time in Hollywood” е един от най-добрите филми за 2019 година. Тарантино не ни разочарова, напротив, той отново успя да ни изненада и развълнува с новия си филм. Едва ли има ценител на киното, който да не е харесал филма. Заснемане, музика, ефекти, а какво да кажем за актьорския състав и актьорската игра ? Само едно УАУ, така се прави !

 

Once upon a time in Hollywood

Леонардо Ди Каприо влиза в главната роля на Рик Долтън- актьор, който играе основно в уестърн филми и сериали, опитвайки се да направи име в кино индустрията. Брад Пит в ролята на Клиф Бут- каскадьор, който работи за Рик и в същото време е негов верен приятел. Австралийската красавица, Марго Роби, влиза в ролята на Шарън Тейт-известна актриса от края на 60-те години. Това е само част от феноменалния актьорски състав, който Тарантино ни е подготвил.  

Сюжетът на филма ни разкрива как главният герой се бори с промените, които настъпват в Холивуд. Периодът в кря на 60-те е определен като  ,,Края на Златната епоха”. Причината е, че в Холивуд филмовата индустрия и киното се променят, режисьорите започват да правят нов тип филми, а място за така наречените ,,динозаври”- няма. Всеизвестно е, че Холивуд е място, където конкуренцията е изключителна жестока и пробиването в тази професия, а след това задръжането на върха не са никак лесна задача. Филмът проследява също живота на актрисата Шарън Тейт, изиграна от Марго Роби. Ако не сте запознати с действителната история за живота на Шарън Тейт и какво се случва през 1969, тогава съществува риск да се питате през цялото време: ,,Какво за бога прави актрисата Марго Роби в този филм и каква  е връзката с главните персонажи ?” . Шарън Тейт и другите от нейното обкръжение са реални персонажи за разлика от главните персонажи- Рик Долтън и Клиф Бут, които за измислени.

 

Sharon Tate

Нашият  съвет е първо да се запознаете с историята на Шарън Тейт, а чак след това да изгледате филма.  А ние ви гарантираме, че по този начин ще успеете да вникнете във филма и да разберете какъв дълбок смисъл е успял да прибави Тарантино в своя типичен стил. Със сигурностняма да съжалявате, ако изберете този филм за вашата кино вечер! 

40 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.