Някогашният поп певец Руши Видинлиев доста успешно се преквалифицира в актьор още преди години. И се оказа, че това амплоа му пасва толкова добре, че дори наскоро бе отличен с престижна награда в Международен кинофестивал в Тоармина, Италия. Превъплъщението му в лентата "18% Сиво" на Виткор Чучков-син триумфира в категорията "Най-добра мъжка роля".

„Тази награда за мен е една прекрасна изненада и съм много благодарен. В този филм играя един мъж, който се е изгубил, който няма повече любов и който се влюбва в живота наново. Това е една тема, която в тези времена е все по-актуална и съм много доволен, че филмът ви е докоснал“, сподели в специално видео за фестивала артистът.

Пробив

"Това е третият най-стар фестивал в Европа след Кан и Венеция. През 66 годишната си история, награди са получавали актьори и режисьори като Елизабет Тейлър, Бриджит Бардо, Стивън Спилбърг, Ричард Гиър, Стенли Кубрик, Клаудия Кардинале, София Лорен, Никол Кидман, Ингрид Бергман, Майк Лее, Джузепе Торнаторе, Роберт де Ниро и много други“, отбеляза Борислав Чучков, продуцент на лентата.

"18% Сиво"

Филмът е създаден по едноименния роман на писателя Захари Карабашлиев, само че историята е претърпяла леки трансформации. Главни действащи лица в сюжета са варненците Захари и Стела, които заминават да сбъдват мечтите си във Великобритания. Нещата обаче не се случват точно, както са си ги представяли и в крайна сметка двамата се разделят, след което Захари потегля на незабравимо пътешествие из Стария континент.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.