Коледа е! А какво е Коледа без любимия и гледан до втръсване филм "Сам вкъщи". От десетилетия по това време на годината семействата застават пред телевизора, за да гледат как Маколи Кълкин се справя с лошите крадци.

Вероятно почти всеки жив и осъзнат човек знае как се развива филма, затова няма да ви го разказваме. Но ще ви запознаем с интересни факти, които може би не знаете.

- Във Франция през 1989 година е заснет филма „3615 Code Père Noel“. В него момче остава само на Коледа и се преборва с крадци благодарение на наличните си играчки. Режисьорът Рене Манзор обвинява продуценти и сценаристи на "Сам вкъщи", че всъщност те са откраднали идеята му.

- Ролята на крадеца Хари е била предложена първо на Робърт де Ниро. Той обаче веднага отказва, а на мястото е заето от Джо Пеши.

- Актьорът признава, че по време на снимките псува на майка малкия Кевин, а причината - все още е "в роля" от участието си във филма "Добри момчета". 
Пеши заплашва във филма Кевин, че ще му отхапе пръстите. И в действителност го прави на репетиция и Маколи Кълкин получава белег за цял живот. 
 

 


- Хилъри Уолф играе ролята на една от сестрите на Кевин - Меган. В действителния си живот тя е отлична джудистка и е световен шампион за юношите през 1994 година. Участва и на две Олимпиади.

- Липсата на пари променя много от идеите на режисьорите. Дяволската пещ е трябвало да ходи чрез компютърна анимация, но тогава това е струвало много скъпо и в крайна сметка продуцентите отказват да направят по този начин сцената. 

- В момент от филма тарантула лази по лицето на един от бандитите. Паякът е истински, а актьорът се преструва, че крещи. Причината е, че може да стресне паяка и наистина да бъде ухапан. Крясъците са записани предварително. 
 

 


- Пълничкият мъж от музикалната група се казва Джон Канди и заснема всички сцени за един ден. Той участва във филма без хонорар. 

- Старецът Марли е липсвал в първоначалния сценарий, но е добавен, за да има по-сантиментална нотка филма. 
 

45 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.