След всички слухове за филм от поредицата на „Междузвездни войни“, който ще акцентира върху живота на един от най-емблематичните герои, а именно - Боба Фет, създателите на поредицата ни изненадаха и този ноември започна излъчването на първите епизоди на сериала "The Mandalorian".

Той бе излъчен от новата платформа, собственост на "Дисни"- "Дисни +", която дава заявка за представянето на множество касови прожекции.

Star Wars

Какво означава „Mandalorian“ и защо сериалът се казва така?

Главният герой произхожда от клана - ,,Mandalorians”. Членовете му са олицетворение на сила и висок боен дух. Те имат изключително богата история и свой собствен кодекс на честта. През вековете са се доказали като едни от най-страховитите бойци в цялата галактика, които не са били подценявани дори от джедаите.

За тях е характерно носенето на броня и най-вече шлем, който според кодекса им, никога не бива да свалят, защото винаги трябва да са готови за битка. Все още сериалът тепърва ще излъчва нови епизоди, така че за самата история на Mandalorians ще научаваме постепенно. Все пак тя е изключително богата, тъй като те притежават множество традиции и се славят векове наред с военни тактики и умения.

Факт е, че те са едни от малкото бойци, които са били способни да победят в битка дори джедай, което говори много за главния персонаж в сериала, чието име все още не е известно. Единственото, което знаем за него е, че е ловец на глави, който няма да се спре пред нищо, за да довърши мисията си.

 Главният герой е изигран от актьора Педро Паскал, известен с участията си в "Игра на Тронове", "Наркос" и други касови прожекции. Критиците и широката аудитория приемат към момента сериала изключително добре. Той е високо оценен, а някои дори смятат, че достига нивото на първите филми от поредицата "Междузвездни войни".

Star Wars

Продукцията носи със себе си  едно специфично уестърн усещане, което несъмнено допада на голяма част от феновете. Музиката, ефектите и актьорският състав са на изключително високо ниво и към момента феновете са позитивно настроени.

Не трябва да забравяме, че „Междузвездни войни“ има множество страстни фенове, което означава, че в тяхно лице можем да открием и хора с високи очаквания. Колкото до сюжета - той ще продължи да се разгръща като може би идеята е да има повече от един сезон.

Като обобщение можем смело да заявим, че към момента се очертава това да бъде един феноменално добър сериал и един много добър старт за новата платформа "Дисни +".

Напиши коментар