Вампирите са митични същества, от които всички се страхуват. В киното мотивът за тях се появява много отдавна. 

Обикновено в сюжетите те нападат хора и пият кръв. Но през 2008 г. излиза филмът "Здрач", в който вампирите се държат по съвсем различен начин. Те приличат на хора и се държат по подходящ начин.

Много хора смятат, че нито един филм няма да бъде на една позиция с филма "Здрач". След като разгледате нашата селекция, помислете кой от филмите или може би всеки един от тях заслужава не по-малко внимание.

"Кръв и шоколад"

Главната героиня е свиреп върколак. Но тя дълго време крие същността си от хората. Веднъж тя се влюбва в човек, но не му призна, че на пълнолуние тя се превръща в съвсем различно създание.

Но колкото и да се опитва да съчетае живота на обикновено момиче с живота на свиреп върколак, тя не успява. В един момент тя не може да се контролира и това довежда до трагични последствия. Момичето трябва да избере как да живее.

„Топлината на нашите тела“

Вълна от ужасна чума пълзи по света, като безпощадно зомбира хората. Само напълно здрави хора могат да устоят на чумата, но дори тази инфекция постепенно ги събаря.

Хората погрешно вярват, че зомбитата не са в състояние да мислят и че не са способни на чувствата.

Но човек, превърнал се в зомби, спасява момиче на име Джули. Те станали приятели, но цялото това приятелство може да доведе до непредвидими последици. Ще могат ли да бъдат заедно?

"Красиви създания"

От векове семейството на главния герой притежава невиждана сила. Но Лена Дюкан я счита за проклятие. 

Скоро Лена се срещна с Итън. Човекът разбра, че цял живот е чакал това момиче. Любовта появила се от пръв поглед е обречена на неуспех. Лена не може да се отърве от способностите си. Но Итън се опитва да й помогне в трудната ситуация.

"Истинска кръв"

След изобретяването на синтетична кръв, вампирите вече нямат нужда да ловуват хора. Но не всички вампири са готови да се откажат от истинската си същност, а и хората също не са готови за такъв обрат.

Бил Комптън е добър вампир. Сервитьорката от крайградското кафе на Суки се влюбва в него. Момичето е надарено с дарбата да чете мислите на другите. Те имат много врагове.

"Дневниците на вампира"

Елена Гилбърт е отлична ученичка. Но след като родителите ѝ умират в автомобилна катастрофа, така момичето не може да се върне към предишния си живот, докато не се срещна със Стефан.

Той обаче е много внимателен, защото никой не трябва да знае, че е вампир. Стефан има брат Деймън - негова пълна противоположност. Деймън иска да унищожи  всички жители на малък град и само Стефан може да ги спаси.

Харесайте страницата на Jurnal.bg и във Facebook! 

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.