Едно от големите имена в музиката на 20 век – покойната Уитни Хюстън, се „завръща” на Големия екран. Това ще се случи благодарение на игрален филм, одобрен от наследниците и дългогодишния ѝ продуцент и ментор Клайв Дейвис. Продукцията ще проследява противоречивия ѝ и определено наситен от преживявания живот. Ще разкрие как звездата стига до върха на славата, но, за съжаление, си отива от този свят заради наркотична зависимост, разказват продуцентите.

Повече за проекта

След смъртта на Хюстън се появиха няколко документални ленти. Тази обаче е първата игрална екранизация, при това одобрена от наследниците ѝ, както вече споменахме. Сценарият е дело на Антъни Маккартън, за когото чухме покрай „Бохемска рапсодия”. Засега обаче не се съобщават повече подробности.

Заглавието на филма е заимствано от един от най-големите хитове на певицата I Wanna Dance With Somebody. И макар финалът на житейския път на Уитни да е трагичен, продукцията ще е „радостна, емоционална и сърцераздирателна”, твърдят продуцентите. Но тя ще разкрива "откровен поглед към цената, която плаща звезда от световна величина".

Трагичен финал

Припомняме, че Уитни Хюстън си отиде от този свят на 48-годишна възраст. Това се случи през 2012 г. в навечерието на церемонията за наградите "Грами", когато изпълнителката на I Will Always Love You беше намерена удавена във ваната в хотелска стая. Причината за случилото се се оказа свръхдоза кокаин – проблем, който изпълнителката се опитваше да пребори от години.

Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.