Ако имате нужда от доза мотивация, честно казано, не сте сами. В момента всички се нуждаем от нещо стимулиращо. Затова ето някои от най-мотивиращите филми с висок IMDb рейтинг. Има заглавия, които остават с нас за цял живот.

  • Роки / Rocky (1976) 8.1/10 IMDb 

Никой не може да ни удари по-силно от самия живот, но не е важно колко силно можете да удряте. Важно е колко силен удар можете да понесете и да продължите напред. Важно е колко можете да понесете и да продължите напред. В това се изразява победата.

Филмът, който изстрелва Силвестър Сталоун на върха. От нискобюджетен инди филм се превръща в класика, вдъхновила хиляди хора. Роки става символ на силата и на преодоляването на всички препятствия, които животът поднася.

Интересно e, че самият Силвестър Сталоун е срещнал много препятствия в опитите си да направи филма. Седмици преди да подпише със студиото той остава бездомен и му се налага да продаде кучето си. Спокойно, после си го откупува. Ако имате навика да гледате мотивационни видеа в YouTube, най-вероятно вече сте чули половината диалози от "Роки". И все пак е хубаво да си припомним тази класика.

  • Сред дивата природа / Into the Wild (2007) 8.1/10 IMDb

Ако искаш нещо в живота, трябва да се протегнеш и да си го вземеш.

Филмът е по действителен случай и е режисиран от Шон Пен. Разказва как след завършване на университета Кристофър Маккендлес обявява бунт на консуматорското общество като се отървава от всичко, което притежава, и тръгва на пътешествие към Аляска, за да усети вкуса на дивата природа. По пътя среща много нови приятели, които стават част от живота му.

  • Красив ум / A Beautiful Mind (2001) 8.2/10 IMDb 

Единственото нещо по-велико от силата на ума е куражът на сърцето.

Филмът е по действителната история на Нобеловия лауреат Джон Наш, който страда от параноидна шизофрения. Наш има много постижения, но е най-познат като създател на теорията на игрите. Геният попада в тъмните пипала на болестта си, от които се опитват да го избавят неговите лекари и приятели. В ролята на Джон Наш влиза Ръсел Кроу, а негова екранна съпруга е красивата Дженифър Конъли. Филм за вярата, приятелството и борбата. 

  • Форест Гъмп / Forrest Gump (1994) 8.8/10 IMDb 

Мама винаги казваше, че за да продължиш напред, трябва да оставиш миналото зад себе си. Мисля, че тичането ми беше точно заради това. Тичах три години, два месеца, четиринайсет дни и шестнадесет часа.

Забавната история на човек с ограничени умствени възможности. Доказателство, че да имаш голямо сърце е по-важно от това да си интелигентен. Макар историята да е измислица, в нея са отразени много действителни събития като Виетнамската война и кризата със СПИН.

  • Камшичен удар / Whiplash (2014) 8.5/10 IMDb

Аз бях там, за да бутам хората отвъд границите на допустимото. Мисля, че е абсолютно необходимо. Иначе ощетяваме света от следващия Луис Армстронг. 

Историята на младия и самоуверен барабанист Андрю Нейман, който следва мечтата си да стане успешен музикант. В музикалната консерватория Нейман среща взискателния си и почти садистичен учител Терънс Флечър и отношенията им минават всякакви граници на учтивостта. Филмът е за силата на вярата и триумфа над най-абсурдните обстоятелства.

На вас кои са ви любимите филми?  

33 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.