Излишно е да казваме, че интересите на децата зависят до голяма степен от тези на родителите. Всеки, който отглежда хлапе обаче, трябва да се отнася с голямо внимание към това, тъй като изграждането на една „малка” вселена е отговорна задача. Един от начините да предизвикаме любопитството на малките, жаждата им за знание и приключения е чрез пътешествията.

Идеалното пътешествие през очите на децата

Съвет 1:

Не се опитвайте да контролирате времето.

Планирането е чудесно, само че децата в повечето случаи го правят невъзможно. Затова набележете обектите, които искате да посетите, но бъдете търпеливи и по отношение на желанието на малките пътешественици. 

Съвет 2:

Осигурете нощувка предварително.

Разбира се, авантюристично настроените родители не са малко, но се погрижете преди всичко за удобството на наследниците си. Не разчитайте, че ще измислите нещо в движение.

Съвет 3:

Дайте собствена камера на хлапетата.

Важно условие, ако искате да опазите любимия си фотоапарат, с който още дълго време да документирате незабравимите си изживявания. Но все пак не подценявайте възможностите на децата. Ще се изненадате колко различна може да е гледната им точка от вашата.

Съвет 4:

Предвидете промени в климата.

Пътуването с деца може да е истинско предизвикателство, изпитание за нервите, но именно в това е чарът. Затова бъдете подготвени с допълнителен комплект дрехи, защото със сигурност няма да останат чисти. Освен това никога не е излишно да имате нещо под ръка и за топло, и за студено време, за да не се окажете неподготвени.

Съвет 5:

Позволете на хлапетата да си подготвят собствен багаж.

Бъдете сигурни, че първото нещо в техния списък няма да са резервните дрехи и обувки, но все пак това е грижа на родителите. Позволете им да си вземат любимите неща от вкъщи, така ще се чувстват спокойни и ще има с какво да се забавляват.

Още по темата можете да видите в блога Пътешестващи крачета.

17 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.