YouTube каналът "Carwow" сравни динамиката на ускорението и спирачната система на четири немски хот хечове. Съперниците са близки по характеристики: всички те имат трансмисии със задвижване на всички колела, 2.0-литрови „турбочетворки“ с мощност от около 300 конски сили и съпоставимо тегло.

Сред претендентите най-наскоро беше представено BMW M135i xDrive - хот хечът бе показан в края на май. Автомобилът е оборудван с двигател с мощност 306 конски сили с въртящ момент от 450 Nm в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия.

Преди година Mercedes-AMG A 35 дебютира с двигател с мощност 306 конски сили: козът му е 7-степенният пред-селективен "робот" SPEEDSHIFT DCT, но въртящият момент на двигателя е по-малък - 400 Nm.

Модификациите на концерна Volkswagen Golf R и Audi S3, при които се очаква смяна на поколенията, са оборудвани с един и същ двигател с мощност 310 конски сили (400 Nm въртящ момент) и 7-скоростни „роботи“ DSG и S-Tronic съответно.

В надпреварата от мястото четирите конкуриращи се автомобила бяха разделени от 0,2 секунди, а след преценката на ефективността на спирането, на водещите им се наложи да наблюдават финалната линия от различни ъгли.

Тагове
35 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.