Един от отраслите, които най-силно пострадаха от пандемията, безспорно е туризмът. У нас постепенно браншът започва да се възстановява, но с много бавни темпове и това е напълно разбираемо, предвид всичко случило се. И докато нашите власти решиха да подпомагат бизнеса с програмата 60/40, в някои други страни директно се насочиха към субсидии за привличане на туристи. Какво ще кажете?! Да отидете на почивка и да изкарате малко пари?!

Друг бонус за почитателите на пътешествията са ексклузивните намаления в хотелите, билетите и почивката като цяло. В стремежа си да привлекат туристи, властите в някои страни са готови дори да доплащат, че даже и да им доплащат нощувките в хотелите, отбелязва Почивка blitz.bg

Топ 4 от най-интересните места за почивка след COVID-19

  • Остров Сицилия – властите там са отделили около 50 млн евро в тази посока. Ако се чудите как по-конкретно ще ви помогне това, веднага ще ви кажем. От островната управа ще плащат самолетните билети и разходите за хотел, за да изберете точно тази дестинация след края на пандемията. Не всички разходи, разбира се – всяка трета нощувка. Напълно безплатни пък вероятно ще са екскурзиите до археологическите забележителности, както и входовете на музеите.
  • Япония – още едно страхотно място, а със сигурност ще ви допадне още повече, ако можете да го посетите и да направите икономия едновременно. Така че в случай че кризата не ви е засегнала толкова сериозно и ви се ходи до Страната на изгряващото слънце, да знаете, че може да ви стимулират с 50% от стойността на билета. И най-хубавото е, че парите ще се дават не на авиокомпаниите, а на самите пътуващи. За това страната е заделила около 12 милиарда долара. 
  • Мексиканският курорт Канкун – по примера на италианската идея, само че с още по-щедри условия. Предлагат 2 безплатни нощувки.
  • България – да, точно така. Ако се чудите как така попадаме в този списък, ще ви кажем. С решението някои от плажовете това лято да са безплатни, а също така чадърите и шезлонгите.
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.