Разположен в най-южната част на Хърватска, Дубровник още от дълбока древност е определян като един от най-красивите в Европа. Точно по тази причина е и сред най-посещаваните градове на Стария континент.

Разкошните китни улички, красивите отлично запазени архитектурни паметници и лазурно синьото море представляват само малко част от облика на това пленително място. Сякаш крие някаква магия, която успява да ни пренесе в един друг свят с богата история и не по-малко интересна култура, което своеобразно прави човешката душа ненаситна.

В миналото "перлата на Адриатика" е била част от територията на не една и две империи, сред които и Византийската. За това свидетелстват множеството архитектурни останки, а също пътеписи и документи, които разказват за интересното и богато на събития минало.

Не напразно се смята, че Дубровник е място, което може да се посещава многократно, защото при всяка една визита със сигурност ще откривате нещо ново и непознато до този момент.

Градът представлява и отлична шопинг дестинация, за тези, които предпочитат да уплътняват свободното си време по този начин. Могат да бъдат открити уникални по рода си предмети, които до сега не сме срещали по пазарите и магазините.

Най-предпочитани от туристите обаче си остават уханните на лавандула възглавнички, герданите, изработени от сушени смокини и ръчно оплетените покривки, традиционни за този край на страната. 

Красивите плажове и кристалното чистата вода също не остават незабелязани. Точно тези места се радват на хиляди посетители годишно, много от които се връщат всяка следваща година.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.