Чували ли сте за Хуакачина?! Не?! А би трябвало! Страхотно място, което със сигурност ще ви плени. Разположен в южната част на Перу, на 8 километра от Ика и на час от бреговете на Тихия океан, оазисът остава скит сред пясъчните дюни от любопитното човешко око дълго време.

Но не за дълго. Към днешна дата е интересна за туристите атракция, за онези любопитни пътешественици, които с нетърпение очакват да открият нещо ново и непознато.

Макар и с едва 115 души постоянно население, поради огромния туристически интерес оазисът е пренаселен и това предизвиква редица природни и екологични проблеми. Мястото, придобива широка популярност след множеството направени реклами през края на изминалия век, които имали за цел да покажат на аудиторията интересните обекти, извън централните части на големите градове.

Едва ли ще се изненадате, че основен отрасъл и източник на препитание в Хуакачина е туризмът. За жалост обаче именно той успява изцяло да промени първоначалния облик на малкия град. Заради прекомерната консумация, нивото на водата е намаляло драстично, което налага и употребата на външни източници за осигуряване на питейна вода. Само по този начин Хуакачина няма да пресъхне.

38 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.