Знаете ли как и кога е възникнал най-известният увеселителен парк "Дисниленд? Обичате ли да го посещавате? Колко време можете да прекарате на това фантастично място? Това са само малка част от въпросите, които биха могли да се зададат на всеки един турист и посетител, прекрачил прага на магичния парк. Освен прекрасно украсените и отлично поддържани сгради обаче мястото има изключително богата и интересна история, с която ще ви запознаем.

                                     

Общо четири овеселителни парка по целия свят, собственост на компанията The Walt Disney Company, носят името "Дисниленд". Първият от тях е създаден от Уолт Дисни в Анахайм, Калифорния, и е открит през далечната 1955 г.

                                    

Първоначалната идея била да се изгради място, където семействата да прекарват време заедно и да се забавляват. Макар и "пълна лудост", според някои, самият Уолт Дисни бил силно привлечен от това свое хрумване, тъй като не съществувало друго подобно място до този момент. Така той самият щял да може да прекарва време със своите любими хора.

Строежът на атракционния парк в Калифорния отнема цяла година, а новината за отварянето му била съобщена от самия собственик по време на телевизионно шоу, в което участва. В деня на откриването на увеселителния парк, както обикновено, много неща не са в ред, сред които новопоставения асфалт, по които залепвали обувките на посетителите, както и липсата на питейна вода, но това не попречило на посетителите да си прекарат фантастично.

                                     

След представянето на Мики Маус през 1928 г. Уолт Дисни се наслаждава на невиждан успех до този момент, вследствие на дългата си и тежка работа по проекта. А години по-късно именно този анимационен герой се превръща в един от символите на "Дисниленд".

                                        

В началото в атракционния парк имало само 18 атракции, които били разпределени в пет области: Главната улица, Земята на феите, Приключенската земя, Фантастичната страна и Утреландия. През годините обаче вследствие на засиления интерес и милионите посетители паркът за разраства и променя изцяло своя облик.

Смята се, че за да се види всичко и да се обърне внимание на всеки един от детайлите и обектите в парка, са нужни поне две седмици, без да напуска атракциона. Милиони посетители годишно от всички точки на планетата се впускат във веселото приключение със свои приятели и близки, което своеобразно превръща "Дисниленд" в един от най-посещаваните туристически обекти.

40 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.