Разположена на източните склонове на Плоската пранина в Кейптаун, ботаническата градина "Кирстенбош" е една от най-големите и същевременно една от най-харесваните от туристите, дръзнали да посетят това райско кътче.

  

Привлекателната ботаническа градина "Кирстенбош" е създадена през далечната 1913 г., като главната цел още от самото начало е да съхрани уникалната флора, разпростираща се на територията на ЮАР. Благодарение на всичките положени усилия през годините са спасени изключително редки и дори застрашени от изчезване видове растения.

Интересен факт прдставлява разположението на ботаническата градина, а именно върху защитената територия. "Кейл Флористик Риджиън" е местност, богата на разннобразни растителни видове. Именно този район е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното наследство през 2004 година.

   

Ботаническата градина разполага с голяма оранжерия, където могат да бъдат видени растително видове от саваната, от областта Кару, като акцент е поставен върху характерната за полуострова растителност, наречена Фейнбос.   

     

През лятото на това място се организират множество концерти и различни други публични мероприятия, които се радват на голям интерес от страна както на местните жители, така и от чуждестранни туристи. Всеки, който има желание, би могъл да организира пикник или скромно семейно събиране в удивителните зелени гради, при условие обаче че няма да нарани или унищожи нито един растителен вид и нищо от това, което е изградено и съхранено.

37 Коментара
Напиши коментар
Този сайт е защите от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване.